REF : 9782390093039

Met mijn zoon in het hart van IS

  • Epub
Leven negen maanden onder IS-bewind.Wie Laura ziet, met haar vage glimlach, haar lange haren en haar serene blik kan zich amper voorstellen dat ze negen... Lire le descriptif

Livre numérique

Prix Cultura
 
9,49 €
Offrir un livre numérique

Offrez
un livre numérique

Vous souhaitez partager votre passion pour la lecture et faire découvrir la lecture numérique par la même occasion ?
Pour cela rien de plus simple !

Cliquez sur « Télécharger » depuis la page de l’ebook de votre choix.
Cochez la case « Offrir ce produit » lors de la validation de votre panier.
Saisissez l’adresse email de la personne à qui vous souhaitez faire ce cadeau. Validez la commande.

Votre proche recevra par email un lien lui permettant de télécharger son/ses ebook(s) et vous recevrez un email de confirmation de votre commande.

Descriptif

Leven negen maanden onder IS-bewind.

Wie Laura ziet, met haar vage glimlach, haar lange haren en haar serene blik kan zich amper voorstellen dat ze negen maanden onder IS-bewind heeft geleefd. Enkele jaren geleden dacht ze nog dat Syrië en de islam zoals die door IS wordt gepredikt, de oplossing waren voor haar gevoel van onbehagen en dat de nikab de enige gepaste kleding was voor een vrouw. De familie van Laura heeft Italiaanse roots. De jonge vrouw groeide op in een katholiek gezin, maar bekeerde zich tot de islam toen ze 16 jaar was. Als haar vriend haar echter alleen achterlaat met haar zoontje raakt Laura in een depressie en radicaliseert ze. In juni 2014 beslist ze om met haar vierjarige zoon naar Syrië te gaan, samen met haar nieuwe echtgenoot die ze enkele weken eerder via het internet had leren kennen. Meteen na hun aankomst wordt het gezin overgedragen aan de terroristische groep IS. Haar man wordt meteen naar een trainingskamp gestuurd, terwijl Laura wordt opgesloten in een madafa, een vrouwenhuis. De strikte religieuze regels en de wreedheid van IS openen haar beetje bij beetje de ogen. Door haar moedergevoel en het feit dat ze zich steeds meer van de realiteit bewust wordt, denkt ze nog maar aan één ding, namelijk terugkeren naar België, naar haar familie. Maar uit het kalifaat ontsnappen is nagenoeg onmogelijk. Er verstrijken verschillende maanden voordat het haar uiteindelijk lukt om uit de hel te ontsnappen. In dit boek beschrijft ze het dagelijkse leven onder de zwarte vlag van de jihadisten, zoals geen enkele andere teruggekeerde vrouw dat tot nu toe heeft gedurfd. Vandaag is ze in staat om op een heldere manier te verwoorden wat haar drijfveren waren om naar Syrië te vertrekken en over haar ervaringen te vertellen.

Ontdek het verhaal van Laura in Syrië, opglesloten in een madafa, een vrouwenhuis.

EXTRACT

Zodra haar man ‘s avonds thuiskomt, vertelt Umm Zoubir hem over mijn vluchtpoging. Abu Zoubir verplicht me om hem mijn telefoon te geven en hij verbreekt de internetverbinding. Nu kan ik geen contact meer opnemen met mijn ouders. Ze zeggen dat het om mijn eigen bestwil is. ‘Je gaat door het lint omdat je ouders je het hoofd op hol brengen! Je moet zonder hen leren leven, dat is alles. Herlees de soera 19 over Maria. Deze eerbare vrouw heeft haar dierbaren verlaten om dichter bij God te komen. Neem daar een voorbeeld aan.’ Die obsessie om naar de heilige teksten te verwijzen, die ze interpreteren zoals het hen uitkomt om hun regels op te dringen, begint me te irriteren.
Déplier tout

Fiche technique

Titre :

Met mijn zoon in het hart van IS

Auteur :

", "

Editeur (Livre) :

""

Date sortie / parution :
EAN commerce :

"9782390093039"

Support (Livre) : Ebook Epub
Format Ebook : Epub
Type de protection : Digital watermarking
Déplier tout

REF : 9782390093039

Met mijn zoon in het hart van IS Met mijn zoon in het hart van IS Voir les options d'achat